EL PROJECTE DE BIG ART
Big art és un projecte interdisciplinari, nascut d'una vocació estètica i d'una il·lusió per aprendre, en el qual participen professors de perfil divers i que té la finalitat d'apropar l'art als alumnes en la seua vida quotidiana i, més concretament encara, en la seua vida quotidiana a l'institut.Cada mes s'exposa un quadre en punts estratègics del centre, amb la finalitat que tothom puguem recordar obres que ja coneixem o descobrir-ne d'altres en què mai abans ens havíem fixat.D'altra banda, la dimensió visual del projecte es veu completada per fragments musicals amb els quals s'obri el centre cada matí, triats en relació a l'obra del mes.El resultat és un intercanvi magnífic de coneixements i un enriquiment permanent per l'únic i simple fi de gaudir de la cultura en les seues més diverses manifestacions (musical, plàstica, literària, etc.). Al capdavall, un ars gratia artis, un "art per l'art" absolutament literal i desproveït de qualsevol interès que no sigui el d'aprendre i el de compartir amb els nostres alumnes per plaer, fora de qualsevol exigència curricular, aquest moment d'èxtasi que produeix el contacte amb la bellesa.

---------------------

EL PROYECTO DE BIG ART


Big art es un proyecto interdisciplinar, nacido de una vocación estética y de una ilusión por aprender, en el que participan profesores de perfil diverso y que tiene la finalidad de acercar el arte a los alumnos en su vida cotidiana y, más concretamente aún, en su vida cotidiana en el instituto.
Cada mes se expone un cuadro en puntos estratégicos del centro, con la finalidad de que todos podamos recordar obras que ya conocemos o descubrir otras en las que nunca antes nos habíamos fijado.
Por otra parte, la dimensión visual del proyecto se ve completada por fragmentos musicales con los que se abre el centro cada mañana, elegidos en relación a la obra del mes.
El resultado es un intercambio magnífico de conocimientos y un enriquecimiento permanente por el único y simple fin de disfrutar de la cultura en sus más diversas manifestaciones (musical, plástica, literaria, etc.). En definitiva, un ars gratia artis, un “arte por el arte” absolutamente literal y desprovisto de cualquier interés que no sea el de aprender y el de compartir con nuestros alumnos por placer, fuera de cualquier exigencia curricular, ese momento de éxtasis que produce el contacto con la belleza.
 

Comentarios

Entradas populares de este blog